ZF 24

Pretul petrolului a crescut la aproape 67 dolari pe baril

30.03.2007, 10:34 15

Pretul petrolului a crescut astazi cu 1%, la aproape 67 dolari pe baril, in conditiile amplificarii tensiunilor dintre Marea Britanie si Iran si a reducerii stocurilor de carburanti ale Statelor Unite, transmite Reuters.

Cotatia petrolului destinat pietei americane, cu livrare in luna mai, era, la ora 03:46 GMT, in crestere cu 53 de centi, la 66,56 dolari pe baril, continuand un avans de 3% consemnat cu o zi in urma.

Pretul petrolului Brent a urcat cu 83 de centi, la 68,71 dolari pe baril.

La aproape o saptamana dupa ce Iranul a retinut 15 membri ai fortelor navale britanice, Marea Britanie a exclus posibilitatea de a negocia eliberarea lor, dupa ce autoritatile de la Teheran au renuntat la eliberarea lui Faye Turney, singura femeie din grup.

Disputa, ca si sanctiunile impuse Iranului saptamana trecuta de catre Consiliul de Securitatev al Natiunilor Unite, pentru refuzul de a renunta la programul de imbogatire a uraniului, a alimentat temerile traderilor legate de perturbarea exporturilor iraniene de petrol. Mediafax.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO