ZF 24

Pretul petrolului s-a apropiat din nou de 80 de dolari pe baril

Pretul petrolului s-a apropiat din nou de 80 de dolari pe baril
17.09.2007, 21:50 16

Pretul petrolului a recuperat pierderile din prima parte a sedintei de tranzactionare de astazi si s-a apropiat din nou de nivelul istoric de 80 de dolari pe baril, in conditiile in care piata anticipeaza ca Rezerva Federala a SUA (Fed) va reduce, maine, dobanda de referinta, informeaza Mediafax.

Investitorii sunt tot mai ingrijorati in legatura cu impactul crizei de pe piata creditelor asupra cresterii economice din Statele Unite, cel mai mare consumator de energie din lume, dar reducerea dobanzilor in SUA ar putea da un nou implus economiei americane.

Petrolul destinat pietei americane era cotat, la ora 15:30 GMT, in crestere cu 75 de centi, la 79,85 dolari pe baril, dupa un minim al zilei de 78,25 de solari pe baril, atins dupa reducerea temerilor legate de efectul unei furtuni tropicale asupra operatiunilor de productie si rafinare din zona Golfului Mexic.

Cresterea cotatiei petrolului este alimentata si de aparitia unor noi tensiuni geopolitice, legate de programul nuclear al Iranului.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO