ZF 24

Prim-procurorul din Arad, mort într-un accident în Slovenia

Autor: Marian Buga

14.07.2015, 11:18 844

Consiliul Superior al Magistraturii şi-a exprimat, marţi, "profundul regret pentru încetarea fulgerătoare din viaţă a domnului Flavius Corneliu Chiş, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate".

"Dumnezeu să-l odihnească!", scrie Consiliul Superior al Magistraturii.

Totodată, colectivul parchetelor de pe lângă instanţele de judecată din judeţul Arad a transmis, marţi, un anunţ de condoleanţe, în care arată că îşi exprimă ”profundul regret pentru încetarea din viaţă a domnului prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Chiş Flavius Corneliu, a soţiei şi a fiului acestuia, victime ale unui grav accident de circulaţie".

Potrivit presei slovene, accidentul a avut loc în apropiere de Ljubliana, pe autostradă, unde autoturismul în care se afla prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Falvius Chiş, împreună cu familia sa, a fost izbit de o autocisternă condusă de un şofer care a fugit de la faţa locului şi care este căutat de poliţişti.

Colegii victimei au declarat corespondentului MEDIAFAX, că Flavius Chiş, care avea 44 de ani, plecase în vacanţă cu familia. Soţia avea 35 de ani, iar fiul lor avea cinci ani şi în toamnă ar fi mers pentru prima dată la şcoală. În accidentul din Slovenia a murit şi soacra procurorului, în vârstă de 60 de ani.

”Este şocant să primim o astfel de veste despre un om pe care îl văzuserăm nu de mult”, a spus o colegă a victimei.

Flavius Chiş urma să devină prim-procuror din 15 iulie, după ce a câştigat un concurs, iar în ultimii ani a fost şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Conform presei slovene, autoturismul în care se afla Chiş era oprit pe banda de urgenţă, iar o autocisternă l-a lovit şi l-a proiectat în stâncile de la marginea autostrăzii.

În acident a mai fost implicat un autoturism din România, ai cărui ocupanţi ar fi fost prieteni ai victimelor, care îi însoţeau în vacanţă. Este vorba despre două persoane care au fost rănite şi sunt internate în Slovenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO