ZF 24

Prima autostradă în concesiune, Comarnic-Braşov, este “în aer”. Şova spune că încă se aşteaptă evaluarea băncilor ce vor finanţa proiectul

Prima autostradă în concesiune, Comarnic-Braşov, este...

Autor: Andreea Neferu

29.04.2014, 15:28 1629

Autostrada Comarnic-Braşov, pe care CNADNR o va construi în concesiune şi pentru care a ales deja investitori privaţi, firmele Vinci (Franţa), Aktor (Grecia) şi Strabag (Austria), nu are un termen estimativ de începere a lucrărilor, în contextul în care băncile ce ar urma să finanţeze această şosea încă evaluează proiectul.

“La Comarnic-Braşov, nesemarea contractului ţine de analiza instituţiilor financiare”, a spus ministrul transporturilor Dan Şova în cadrul unei conferinţe de presă.

Printre băncile finanţatoare ale acestui proiect se numără BERD şi BEI. Întrebat care sunt celelalte bănci finanţatoare, Şova a precizat că răspunsul se află la cei trei constructori care vor realiza autostrada.

Autostrada Comarnic-Braşov, prima din România care ar urma să fie construită în concesiune, va fi gata cel mai târziu în 2017, iar costul de proiectare, construcţie şi project management se va ridica la 1,8 miliarde euro, afirmau la începutul anului premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova.

Ei promiteau că în aprilie vor începe lucrările la această autostradă, însă acest lucru nu s-a întâmplat.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO