ZF 24

Prima grija a ministrului economiei Videanu: Includerea exploatarii de la Rosia Montana in programul de guvernare. UPDATE: In aceeasi zi Gabriel Resources a mai ridicat 50 mil. euro de pe bursa

Videanu vrea sa includa proiectul Rosia Montana in programul de guvernare
18.12.2009, 17:09 82

Proiectul controversat al exploatarii aurifere de la RosiaMontana fost inclus in programul de guvernare, si ar putea incepecat mai curand posibil cu actualul investitor, compania canadianaGabriel Resources, a declarat vineri ministrul interimar alEconomiei, Adriean Videanu.

"Vreau pornirea acestui acestui proiect cat mai curand posibil",a afirmat Videanu.

Proiectul minier a generat numeroase polemici intre autoritati,reprezentanti ai organizatiilor ecologiste si cei ai companiei, dincauza metodei de exploatare cu cianuri, care ar putea afectaintregul bazin al Dunarii.

Vineri, compania Gabriel Resources, prezenta in Romania prinRosia Montana Gold Corporation (RMGC), a finalizat un plasamentprivat cu BSG Capital Markets privind subscrierea de catre noulinvestitor a 30 de milioane de actiuni comune, reprezentand 9% dintitluri, in schimbul a 67,5 milioane de dolari (47 mil. euro),potrivit unui comunicat al companiei.

Este pentru prima data cand acest proiect este inclus inprioritatile unui guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO