ZF 24

Prima listare din 2014 la Bucureşti: un holding cu afaceri zero care speră să facă bani din energie verde

Reprezentanţii Natura Quattuor Energia Holdings şi cei ai firmei de brokeraj Ieba Trust, care i-au intermediat transferul pe bursă, au deschis ieri şedinţa de tranzacţionare de la BVB.

Reprezentanţii Natura Quattuor Energia Holdings şi cei ai firmei de brokeraj Ieba Trust, care i-au intermediat transferul pe bursă, au deschis ieri şedinţa de tranzacţionare de la BVB.

Autor: Andrei Chirileasa

21.03.2014, 00:06 1102

În timp ce marile listări aşteptate de investitorii de pe bursă, atât de la stat, cât şi din privat, întârzie, Bursa de Valori Bucureşti punctează la statistici cu o listare tehnică, respectiv transferul de pe piaţa RASDAQ la categoria a III-a a pieţei reglementate a unei firme cu afaceri zero, dar cu planuri pe hârtie care vizează sectorul energiei regenerabile şi sectorul imobiliar.

Natura Quattuor Energia Holdings a debutat ieri pe bursă, marcând prima listare de la BVB din 2014.

Tot ieri s-a transferat pe bursă un pachet de 1,2 milioane de acţiuni, reprezentând 4,1% din capitalul com­paniei, printr-o tranzacţie de 552.000 de lei (122.000 de euro). Tranzacţia eva­luează firma la o capitalizare de 13,4 mil. lei (3 milioane de euro). Compania este controlată de investitori greci, prin intermediul a două firme înregistrate în Cipru.

În primele nouă luni din 2013, compania a avut afaceri zero şi pierderi de 894.000 de lei. Reprezentanţii firmei au precizat că până acum aceasta a investit în mai multe societăţi de proiect la care deţine participaţii şi că începând de anul acesta ar putea încasa primele dividende.

„Suntem în curs de implementare a patru pro­iecte în sectorul ener­giei fotovoltaice. Unul e deja funcţional, celelalte trei sunt în curs de realizare. Avem şi un proiect hidro, o investiţie de la zero, care sperăm să fie finalizat în 2015“, a declarat Argyrios Volis, directorul general al companiei. El a mai spus că celelalte proiecte ale firmei vizează construcţia unor clădiri de birouri „verzi“ în Bucureşti.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO