ZF 24

Prima mutare din Rusia în România: Nokian Tyres se uită să investească într-o nouă fabrică de anvelope în România. Nokian realiza 80% din producţia anuală de aproximativ 20 mil. anvelope în Rusia, înaintea războiului din Ucraina.

Prima mutare din Rusia în România: Nokian Tyres se...

Autor: Bogdan Alecu

18.09.2022, 10:26 12759

Compania finlandeză Nokian Tyres, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial şi care produce doar pentru piaţa aftermarket şi nu livrează către uzinele auto, ia în calcul o nouă fabrică în România.

Ieri, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu o delegaţie a companiei. Dialogul a vizat pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiţii şi deschiderea manifestată faţă de nevoile de relocare a capacităţilor industriale de producţie ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, dar şi din zona Asiei.

Guvernul este angajat în accelerarea demersurilor de aderare la OCDE (Organizaţia pentru Cooperare Economică Europeană), cea mai puternică organizaţie care reuneşte economii reprezentând 90 la sută din investiţiile străine directe la nivel global.
“România a început deja procesul de adoptare a standardelor OCDE, care, alături de implementarea reformelor din PNRR, vor transforma administraţia publică şi vor facilita funcţionarea mediului de afaceri la un nivel optimizat. Am demonstrat că frontierele externe ale Uniunii Europene sunt bine păzite de România şi astfel am arătat că suntem capabili să ne asumăm şi protejarea frontierelor Spaţiului Schengen, ceea ce reprezintă cu siguranţă un atu suplimentar în atractivitatea noastră pentru investitori”, a declarat premierul.

Nokian producea circa 80% din producţia anuală de aproximativ 20 mil. anvelope în Rusia, înaintea războiului din Ucraina.

În luna martie a acestui an oficialii Nokian declarau că vor creşte producţia de anvelope din fabricile sale din Finlanda şi Statele Unite şi că va suplimenta capacitatea de producţie cu o altă fabrică.

Nokian ar putea fi astfel cel de-al patrulea mare producător de anvelope din România după Michelin, Pirelli şi Continental. Toţi cei trei mari producători prezenţi deja au investit constant în fabricile de pe plan local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO