ZF 24

Primaria Timisoara, acuzata ca tine blocata o investitie imobiliara de 120 mil. euro

01.08.2007, 00:30 35

Reprezentantul societatii Tomis Constanta, care dezvolta la Timisoara un proiect imobiliar in valoare de 120 milioane de euro, a cerut Primariei Timisoara sa aprobe planul urbanistic zonal (PUZ), pentru ca investitia se amana si firma inregistreaza pierderi.
Adnagi Slavoliub, director in cadrul Tomis, a declarat, ieri, in plenul Consiliului Local, ca societatea pe care o reprezinta a cumparat in 2006 un teren de 40 de hectare, situat la marginea Timisoarei, pe care intentioneaza sa construiasca hipermarket-uri, depozite de logistica si birouri. PUZ-ul pentru proiectul imobiliar este insa blocat in Primaria Timisoara.
"Serviciul Juridic din Primaria Timisoara nu isi da avizul pentru acest PUZ pe motiv ca ar exita cereri de retrocedare, dar noi ne-am uitat in documentele de carte funciara si nu exista cereri pentru zona de 40 de hectare pe care o avem. Investitia noatra e foarte mare si daca nu primim aviz pentru PUZ, pierdem bani si o sa ajungem sa apelam la instantele de judecata pentru a ne recupere pierderile, din cauza aceste blocari", a spus Adnagi Slavoliub, care a cerut Primariei Timisoara sa gaseasca o solutie pentru a debloca PUZ-ul de la Serviciul Juridic.
Secretarul general al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, a declarat insa ca sunt procese pe rol pentru terenul respectiv, iar pana la solutionarea acestora Serviciul Juridic, nu poate aproba un PUZ. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO