ZF 24

Primele date relevante privind publicitatea online din Romania vor fi disponibile in decembrie

29.10.2008, 18:50 16

Primele date relevante privind piata de publicitate online din Romania vor fi publicate la inceputul lunii decembrie de catre Interactiv Advertising Bureau (IAB) Romania , a anuntat miercuri seara la festivalul Internetics, Ionut Oprea, directorul executiv IAB Romania.

"In luna decembrie vom avea un maximum calculabil, un punct de referinta al pietei de publicitate online din Romania", a spus Oprea. Datele nu vo

Pana acum, piata publictatii online a fost doar aproximata, existand doar evaluari contradictorii. Studiul este realizat in colaborare cu PricewaterhouseCoopers si implica monitorizarea a 20 de tari, inclusiv Romania. La studiu nu participa si Google.

IAB Europe este asociatia companiilor cu activitate pe Internet. Datele furnizate in decembrie se vor referi la primul sememstru din 2008, comparativ cu perioada similara din 2007 si intreg anul 2007. Datele vor fi impartite in doua categorii: publice si rapoarte detaliate accesibile doar membrilor IAB din Romania.

Ionut Oprea a mai prezentat la Internetics date privind publicitatea online la nivel european: in 2007 a atins 10,9 miliarde de euro, fata de 7,2 miliarde de euro in 2006. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO