ZF 24

Primii bugetari cărora le cresc salariile de mâine. Ministrul Muncii: De la 1 martie toţi medicii şi asistentele urcă pe grila de salarizare din 2022

Primii bugetari cărora le cresc salariile de mâine....

Autor: Cătălina Mănoiu

28.02.2018, 14:33 1830

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că de la 1 martie toţi medici şi asistentele vor primi majorări salariale, salariile acestora fiind aferente grilei realizate pentru anul 2022, afirmând că un medic primar care câştigă un salariu de 4.000 de lei va primi 15.000 de lei.

„Absolut toţi medicii şi toate asistentele urcă direct pe grila din 2022, începând de mâine (1 martie-n.r.). Un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate salariile vor fi chiar foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Ministrul Muncii a afirmat că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40%.

„Noi sperăm ca începând cu acest an, cu această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor”, a spus Olguţa Vasilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO