ZF 24

Primul mall bucureştean din ultimii trei ani şi jumătate, pe ultima sută de metri: Promenada va fi deschis pe 17 octombrie. GALERIE FOTO

Promenada Mall

Promenada Mall

07.08.2013, 11:26 22120

Centrul comercial Promenada, dezvoltat de austriecii de la Raiffeisen Evolution la intersecţia arterelor Calea Floreasca, Şoseaua Pipera şi Strada Barbu Văcărescu din Bucureşti, va fi deschis pe 17 octombrie.

“Promenada va deveni un nou punct de atracţie în zona de nord a Capitalei”, a spus Markus Neurauter, managing director al Raiffeisen Evolution.

Promenada este primul mall deschis în ultimii trei ani şi jumătate în Bucureşti, după cel situat în sudul oraşului, Sun Plaza, care a fost inaugurat în februarie 2010.


Valoarea totală a investiţiei în centrul comercial Promenada este de peste 130 de milioane de euro, iar construcţia a fost realizată de compania austriacă Strabag.

Mai bine de jumătate din suprafaţa închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi va fi ocupată de zece companii sau grupuri de retaileri, printre care Peek & Cloppenburg, Inditex,  C&A, H&M, Flanco sau Billa. Spaţiile mari au fost închiriate încă din 2011, altfel nu ar fi fost posibilă obţinerea unei finanţări de aproape 100 de milioane de euro de la Raiffeisen Viena pentru realizarea proiectului.

Un element important al mallului Promenada vor fi cele peste 20 de cafenele, restaurante şi unităţi de tip fast food care ar trebui să devină principala opţiune pentru masa de prânz a angajaţilor companiilor din apropiere, precum Oracle, Volksbank, Raiffeisen, PricewaterhouseCoopers sau Huawei. În zona de food-court vor fi amenajate 520 de locuri la mese, cărora li se vor adăuga locurile din restaurantele şi cafenele situate la celelalte etaje ale mallului, precum şi terasa pe timpul verii, în timp ce iarna o parte din terasă va fi transformată în patinoar.

Proiectul este structurat  pe şase niveluri – două etaje de parcare subterană cu circa 1.300 de locuri, un prim nivel de magazine care este de asemenea poziţionat la subsol, precum şi alte trei etaje supraterane – ultimul fiind destinat în special zonei de restaurante şi cafenele, dar tot aici vor fi amenajate un centru de bowling, o sală de fitness, precum şi o terasă exterioară de 7.000 de metri pătraţi cu zone verzi, fântâni, spaţii de relaxare şi amfiteatru pentru evenimente culturale şi proiecţii de film

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO