ZF 24

Primul semn bun: Numărul contractelor de muncă suspendate a scăzut cu aproape 130.000. „Şi noi, la Adecco, avem prima creştere din martie şi până acum“

Florin Godean, country manager la Adecco România & Ungaria

Florin Godean, country manager la Adecco România & Ungaria

Autor: Ramona Cornea

20.04.2020, 17:04 154

Companiile din industria auto locală încep treptat să îşi reia activitatea, iar fabricile de confecţii se reorientează spre echipamente medicale de protecţie şi îşi salvează angajaţii de la şomaj tehnic şi chiar aduc noi locuri de muncă în economie.

Numărul contractelor suspen­date, adică angajaţii pe care companiile i-au trimis în şo­maj tehnic, a scăzut cu aproa­pe 130.000 de la vârful înre­gistrat pe 9 aprilie, ajungând la circa 902.000 pe 16 aprilie, conform datelor de la Ministe­rul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

„Este un lucru foarte bun, este un prim pas spre revenirea economiei. Dacă mă uit şi la numărul de angajaţi pe care Adecco România îi oferă companiilor, văd că avem o creştere faţă de săptămâna anterioară. Este prima creştere din martie şi până acum. La noi, situaţia pare destul de stabilă. Ţările din Europa de Est  sunt mai stabile faţă de cele din Europa de Vest din punctul acesta de vedere. Revenirea din 2009 a fost mai rapidă tot în Europa de Est pentru că aici forţa de muncă este mai ieftină“, explică Florin Godean, country manager la Adecco România & Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO