ZF 24

Prinţul William şi ducesa de Cambridge vor avea un al doilea copil

Prinţul William şi ducesa de Cambridge vor avea un al...

Autor: Florin Badescu

08.09.2014, 14:42 159

Prinţul William şi soţia sa, ducesa Catherine de Cambridge, vor avea un al doilea copil, a confirmat casa regală britanică, potrivit bbc.co.uk.

Acesta este al doilea copil al cuplului, după prinţul George, care s-a născut pe 22 iulie 2013.

Potrivit casei regale, regina Elizabeth a II-a şi ceilalţi membri ai familiei regale britanice s-au declarat încântaţi de această veste.

La fel ca la prima sarcină, ducesa de Cambridge suferă de greţuri matinale violente şi este tratată de medicii familiei regale la palatul Kensington.

Premierul britanic David Cameron a publicat pe Twitter un mesaj în care se declară "încântat de fericita veste potrivit căreia ei (cuplul princiar britanic, n.r.) aşteaptă încă un copil".

Ducesa de Cambridge nu îl va mai însoţi pe prinţul William la întrunirea oficială pe care o aveau programată luni, la Universitatea Oxford, a precizat Clarence House, reşedinţa oficială a acestuia.

Afecţiunea ducesei - denumită "hyperemesis gravidarum" - o obligă pe aceasta să primească hidratare suplimentară, medicamente şi nutrimente.

Prinţul William, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al doilea în ordinea de succesiune la tron, şi Kate Middleton s-au cunoscut în septembrie 2001, la Universitatea St. Andrews din Scoţia, unde erau amândoi studenţi.

În Scoţia, Kate l-a convins pe William să nu părăsească universitatea, unde el urma, ca şi ea, cursuri de istoria artei, însă fără prea mare tragere de inimă. Ea l-a convins să rămână şi să opteze în schimb pentru cursurile de geografie.

În iunie 2003, William le-a spus jurnaliştilor că nu are "o iubită constantă", într-o perioadă în care Kate avea o relaţie cu altcineva.

De Crăciun, în acelaşi an, au apărut speculaţii potrivit cărora cei doi formează un cuplu. Atunci când au fost fotografiaţi în timpul unei vacanţe de schi, în martie 2004, reprezentanţii palatului Buckingham nu au negat.

În aprilie 2007, purtătorul de cuvânt al palatului regal a confirmat că cei doi s-au despărţit. Câteva fotografii îl prezentau pe William participând la petreceri în compania altor femei.

În aprilie 2007, purtătorul de cuvânt al palatului regal a confirmat că cei doi s-au despărţit. Câteva fotografii îl prezentau pe William participând la petreceri în compania altor femei.

Câteva luni mai târziu, cei doi se împacă şi se mută împreună, într-o perioadă în care William a început să lucreze la o bază pe care Royal Air Force o deţine în Ţara Galilor.

Cu ocazia unei vacanţe în Kenya, în octombrie 2010, prinţul a cerut-o pe Kate în căsătorie şi i-a oferit inelul de logodnă al mamei sale, prinţesa Diana.

Pe 29 aprilie 2011, căsătoria lor grandioasă, celebrată la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat în faţa camerelor video ale presei din lumea întreagă, o lume fascinată de acest cuplu tânăr care întruchipează faţa modernă a celei mai celebre familii regale.

Având de acum titlurile oficiale de duce şi ducesă de Cambridge, William şi Catherine au efectuat primul lor turneu regal în iunie şi iulie 2011, în Canada şi California.

Pe 3 decembrie 2012, internarea ducesei Kate într-o clinică medicală din cauza unor greţuri violente a constrâns palatul regal să anunţe sarcina acesteia, care nu depăşise încă pragul critic de trei luni. Frenezia mediatică declanşată de acel anunţ a dus la producerea unei tragedii: o angajată a spitalului în care era internată Kate, păcălită de o farsă organizată de un post de radio australian, s-a sinucis.

Kate şi-a reluat apoi, puţin câte puţin, angajamentele oficiale, silueta ei rotunjindu-se practic sub privirile pătrunzătoare ale presei internaţionale. După o ultimă apariţie publică pe 15 iunie, pentru aniversarea oficială a reginei, Kate şi-a luat câteva săptămâni de vacanţă, departe de privirile indiscrete, pregătindu-se pentru venirea pe lume a deja celebrului "bebeluş regal".

Născut pe 22 iulie 2013, în mijlocul unei veritabile frenezii mediatice, prinţul George, fiul prinţului William şi al ducesei Catherine de Cambridge, este al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO