ZF 24

Probabil singura studenta care a refuzat Oxford: "nu se ridica la standardele mele”

Probabil singurul student care a refuzat Oxford: "nu se ridica la standardele mele”

Autor: Pro TV

23.01.2012, 19:32 3837

O tanara care aplicase pentru un loc la facultatea de drept de la Universitatea Oxford a socat conducerea institutiei, dupa ce a trimis o scrisoare in care anunta ca nu mai este interesata sa studieze la ei.

Elly Nowell mersese la interviu pentru un loc la Colegiul Magdalen, din cadrul Universitatii Oxford. Curand insa, fara sa mai astepte raspunsul institutiei, tanara le-a scris o scrisoare in care ironizeaza universitatea.


"Regret sa va informez, dar aceasta institutie nu se ridica la standardele mele", scrie tanara, parafrazand formulele politicoase de respingere a candidatilor, folosite de Universitatea Oxford.

Citiţi şi

Un român care vrea să meargă la Harvard i-a uimit pe americani cu cea mai mare notă la testul de admitere la facultate

"Poate veti fi dezamagiti de decizia mea, dar ati concurat cu multe universitatii de prestigiu", continua ea scrisoarea.


Elly nu a mai fost interesata de Oxford, pentru ca nu i-a placut atitudinea formala, traditionalista a instututiei si faptul ca aceasta favorizeaza tinerii care provin din sistemul privat de invatamant, in detrimentul celui de stat. Conducerea universitatii ar incuraja de asemenea separarea intre minoritati si restul elevilor.
Nimeni nu stie daca Universitatea ar fi acceptat sau nu candidatura fetei.


Elly Nowell spera ca va ajunge sa studieze in la University College din Londra, in prezent ea urmand cursurile de la colegiul Brockenhurst din Hampshire.
Tanara precizeaza ca nu a fost interesata de Oxford de la bun inceput, dar a vrut sa aplice si acolo, ca sa aiba mai multe optiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO