ZF 24

Probleme la Google: Temperaturile record din Marea Britanie au dat peste cap sistemele de răcire ale unui centrul de date Google Cloud din Londra

Probleme la Google: Temperaturile record din Marea...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.07.2022, 11:50 621

Un centru de date Google Cloud din Londra a suferit o întrerupere marţi, pe fondul valului de căldură record din Marea Britanie, scrie Business Insider.

Un comunicat Google susţine că într-una dintre clădirile companiei a avut loc o „defecţiune legată de supraîncălzirea serverelor”, începând cu ora 10:13 PDT. Problema a afectat una dintre cele trei zone ale centrelor de date Google Cloud din Londra.

„Lucrăm din greu pentru a repara sistemul de răcire şi pentru a relua operaţiunile în acea zonă”, se arată în comunicat. Întreruperea a afectat mai multe servicii Google Cloud din regiune, conform paginii companiei.

Google Cloud operează pe baza mai multor centre de date din regiune, efectul complet al problemelor legate de locaţia din Londra nefiind diagnosticat imediat. Cu toate acestea, banca britanică Atom Bank, destinată exclusiv dispozitivelor mobile, a postat marţi pe Twitter că „în prezent a luat cunoştinţă de problema platformei Google Cloud şi de modul în care aceasta afectează serviciul”.

Oracle Cloud a întâmpinat, de asemenea, o problemă la Londra, marţi, din cauza temperaturilor din regiune, potrivit paginii sale de stare.

Marea Britanie a experimentat marţi temperatura de 40 °C, conform Met Office, doborând un record înregistrat anterior în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO