ZF 24

Probleme la sistemul de plăţi de la ING: Tranzacţiile efectuate în weekend şi în decursul zilei de luni s-au dublat/ UPDATE: Ce spune ING despre plăţile dublate

Probleme la sistemul de plăţi de la ING: Tranzacţiile...

Autor: Ştefan Stan

08.10.2018, 15:08 18558

UPDATE: Potrivit unui anunţ privind starea de funcţionare a serviciilor, ING explică că este vorba despre o „eroare operaţională, în care unele fişiere de plată decontate astăzi au fost procesate de doua ori”. 

„O parte dintre clienţii ING au putut vedea astazi tranzacţii dublate în extrasul lor de cont. Cauza vine dintr-o eroare operaţională, în care unele fişiere de plată decontate astăzi au fost procesate de doua ori. Eroarea nu a afectat în niciun fel alte servicii şi sisteme ING. Lucrăm cu prioritate la remedierea incidentului şi vă asigurăm că toate erorile vor fi corectate până la finalul zilei. Ne pare sincer rău pentru neplăcerile create şi vrem să ştiţi că suntem la curent cu toate sesizarile voastre”. 


Plăţile electronice făcute în cadrul platformelor ING s-au dublat, începând cu ziua de vineri şi până la ora transmiterii acestei ştiri, potrivit unor raportări ale clienţilor. 

Astfel, dacă un utilizator a plătit 100 de lei vineri, tranzacţia a fost înregistrată de două ori şi i s-au extras 200 de lei din cont. 

Nu se cunoaşte încă motivul erorilor. 

Potrivit unui mesaj al ING de pe reţelele de socializare, ”singura problema existenta in prezent este cea legata de tranzactiile dublate. Restul serviciilor ING functioneaza fara probleme.”

Un alt răspuns al ING de pe Facebook: ”Aceasta problema este cunoscuta in prezent de catre departamentul avizat si se lucreaza cu prioriate la remedierea ei.  Se vor regla operatiunile automat, ulterior.  Ne cerem scuze pentru neplacerile create”.
 
-continuă-
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO