ZF 24

Problemele continuă pentru industria auto: Gigantul german Continental, cu 20 000 de angajaţi în România, anunţă o scădere a profitului operaţional cu 20% în T3/2019

Problemele continuă pentru industria auto: Gigantul...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

12.11.2019, 17:51 312

Continental AG a anunţat marţi că se aşteaptă la o scădere a producţiei de maşini şi camioane uşoare cu 6% în acest an faţă de anul anterior. Compania germană a publicat totodată rezultatele financiare, ce arată o scădere de 20% a profitului operaţional în trimestrul trei, transmite Reuters.

După publicarea unor rezultate financiare preliminare în octombrie, Continental a reiterat marţi că vânzările consolidate, la nivel de grup, din cel de-al treilea trimestru al anului s-au cifrat la 11,1 miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată (profit operaţional + venituri financiare) de 5,6%.

Vânzările la nivelul Automotive Group, divizia care se ocupă cu sisteme de siguranţă şi şasiu precum şi sisteme de interior şi tehnologii noi, s-au ridicat la 6,5 miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată de circa 1,6%.

În octombrie, Continental a anunţat că încetinirea producţiei auto preconizată pentru următorii cinci ani, în contextul deteriorării pieţei în general, a forţat producătorul de componente şi echipamente auto să marcheze o pierdere din deprecierea activelor de 2,5 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO