ZF 24

Procurorii DIICOT au prins un grup infracţional acuzat de furturi de la compania feroviară franceză în valoare de 1 milion de euro

Procurorii DIICOT au prins un grup infracţional acuzat...

Autor: Departamentul Social

13.02.2020, 13:29 86

DIICOT anunţă destructurarea unui grup infracţional bănuit de zeci de furturi de componente de la compania feroviară franceză. Prejudiciul ajunge la 1 milion de euro.

Procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară au făcut, miercuri, 16 percheziţii domiciliare în Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu, în baza a două ordine europene de anchetă emise de autorităţile franceze.

Percheziţiile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunile de furt calificat, tăinuire şi spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat transmis joi de DIICOT, gruparea este bănuită că în februarie 2019 a comis 57 de furturi, în dauna SNCF Franţa (compania feroviară franceză), cu un prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro.

„Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare şi valorificare a metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reuşit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone. În urma acţiunii, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 40.000 de lei, 1.860 de euro, 3 motoare de ambarcaţiuni şi mai multe bancnote contrafăcute”, arată DIICOT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO