ZF 24

Prodecan Facultatea de Administrarea Afacerilor: Antrepre­no­rii români, reticenţi să colaboreze cu facultăţile pentru a atrage studenţi sau absolvenţi

Prodecan Facultatea de Administrarea Afacerilor:...

Autor: Mihaela Pascari

13.07.2017, 12:00 114

Jumătate dintre studenţii de anul II şi 90% dintre cei de anul III de la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE sunt angajaţi deja, având în vedere deficitul mare de vorbi­tori de limbi străine din piaţa muncii, spune Tănase Stamule, prodecanul facultăţii. 

 „Circa 99% dintre absolvenţii noş­tri sunt angajaţi, restul sunt cei care nu vor să lucreze. Absolvenţii noştri disponibili nu se mai găsesc pe piaţă pentru că sunt angajaţi din tim­pul facultăţii“, a precizat Tănase Stamule.

Rata mare de angajare a tine­ri­lor încă de pe băn­cile facultăţii este explicată de prodecan ca fiind ur­mare a deficitului mare de vorbi­tori de limbi străine din piaţa muncii.

 „S-au mutat foarte mul­te multina­ţio­nale în Bucureşti care oferă ser­vi­cii pentru alte ţări sau continente şi atunci multe din­tre ele caută economişti vorbitori de limbi stră­ine. Spre exemplu, cererea de vorbitori de limbă germană este de cinci ori mai mare decât oferta“.

Pe de altă parte, dacă firmele multinaţionale sunt deschise spre a colabora cu universităţile locale, antrepre­no­rii români sunt mai reticenţi, spune prodecanul.

„Antreprenorii români trebuie să înţeleagă că pentru a dezvolta strategii pe termen lung, trebuie să aibă parteneriate pe termen lung. Ei trebuie să îşi schimbe mentalitatea deoarece resursa umană de calitate reprezintă un cost“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO