ZF 24

Producătorii de medicamente se pregătesc pentru afaceri sub aşteptări odată cu reducerea preţurilor la pastile cu reţetă

Producătorii de medicamente se pregătesc pentru afaceri...

Autor: Luiza Chiroiu

21.07.2015, 16:24 729

Actualizarea la 1 iulie a listei de preţuri pentru medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală a însemnat, de fapt, scăderea cu până la 30% a preţurilor pentru unele dintre aceste produse, provocând efecte pe întreg lanţul de producţie-distribuţie-retail din industria farma. Producătorii a trebuit astfel să-şi revizuiască bugetele, ajustările mergând în jos cu până la 20%, aceştia fiind cea mai afectată verigă a lanţului medicamentelor.

„În urma aplicării Ordinului nr. 75 al Ministerului Sănătăţii (prin care se actualizează lista pre­ţurilor la medicamente cu re­ţetă - n. red.), pentru 21 de pro­duse din portofoliul Antibiotice s-a apli­cat o reducere a preţului situată în­tre 25 şi 30%“, a spus pentru ZF Ioan Na­ni, directorul general al Antibiotice Iaşi.

Mai multe rapoarte şi analize din piaţă arată că preţurile la medicamente au scăzut cu până la 20% în urma actualizării listei de preţuri, potrivit datelor oferite de Jacopo Murzi, managing director al Johnson&Johnson România, care subliniază că „aceste procente indică un impact important“ la nivelul industriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO