ZF 24

Producătorul de îngheţată Alpin57Lux din Alba se îndreaptă spre afaceri de 80 de milioane de lei

Ioan Istrate, director general şi unul dintre acţionarii producătorului de îngheţată Alpin57Lux

Ioan Istrate, director general şi unul dintre acţionarii producătorului de îngheţată Alpin57Lux

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.05.2015, 09:30 334

Producătorul de îngheţată Alpin57Lux, controlat de familia Istrate din judeţul Alba, şi-a bugetat pentru anul acesta o cifră de afaceri de 77 mil. lei (circa 18 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de nivelul înre­gis­trat anul trecut, arată datele transmise de companie pentru anuarul ZF „Cei mai mari jucători din economie“.

Alpin57Lux este unul dintre cei mai mari producători de îngheţată de pe plan local, acesta având o cotă de piaţă de 18% conform ultimelor date.

În 2014, cifra de afaceri a companiei din Alba a crescut cu aproape 8% astfel că anul acesta Alpin57Lux vrea să menţină ritmul de creştere. Pe un an mai bun mizează şi Betty Ice, care şi-a planificat însă un avans de doar 5%.

Vremea de anul trecut a dat bătăi jucătorilor de pe piaţa de îngheţată. De exemplu, Alpin57Lux şi-a modificat estimările de creştere anul trecut din cauza vremii, după ce anterior preconiza un plus de 14%.

Cu toate acestea, profitul companiei a crescut anul trecut cu 60%, de la 2,5 mil. lei la 5,5 milioane de lei. Pentru anul acesta, producătorul, care are peste 450 de angajaţi, vrea un câştig net de 6,1 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO