ZF 24

Producătorul de mobilă Cotta International din Arad şi-a dublat profitul net în 2019, la 5 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 159 mil. lei

Cotta International din Arad produce în principal canapele şi este unul dintre cei mai mari exportatori de mobilă.

Cotta International din Arad produce în principal canapele şi este unul dintre cei mai mari exportatori de mobilă.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.05.2020, 19:40 1610

Cotta International, unul dintre cei mai mari 15 producători de mobilă, a terminat anul 2019 cu un profit net de 5,1 milioane de lei (peste 1 mil. euro), mai mult decât dublu faţă de rezultatul din anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Compania a raportat o cifră de afaceri de 159,5 milioane de lei (33,6 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent.

În 2019 volumul producţiei de mobilă la nivel naţional a scăzut faţă de anul precedent, la 2,32 mld. euro pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi al lipsei de personal, conform datelor de la Asociaţia Produ­cătorilor de Mobilă din România. Cot­ta Internaţional a fost înfiinţată în anul 2000 la Arad şi este deţinută de antreprenoarea Corina Ţucu­dean şi de Cotta Collection AG, conform datelor publice. Compania din Arad produce în principal canapele, însă pe lista obiectelor de mobilier ale Cotta se regăsesc şi mese şi scaune pentru sufragerie şi bucătărie, potrivit celor mai recente date. Compania a avut anul trecut în medie 494 de salariaţi, mai arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO