ZF 24

Producătorul de ţevi industriale Silcotub Zalău a ajuns la afaceri de aproape 2,4 mld. lei, plus 10%, şi profit net de peste 240 mil. lei

Producătorul de ţevi industriale Silcotub Zalău a...

Autor: Laurentiu Cotu

03.06.2020, 16:50 3712

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 2,394 mld. lei (505,3 mil. euro), mai mult cu aproximativ 10% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 240 mil. lei (50,7mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 1.739 de angajaţi, conform datelor publice. 

Tenaris Silcotub a finalizat anul trecut o investiţie de 8 mil. dolari la Zalău, pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor. Tenaris Silcotub exportă 80% din producţie şi are ca şi clienţi companii din industria energetică precum OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, dar şi producători de componente auto precum Autoliv, prezent şi pe piaţa locală. Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 de tone de oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive.

Tenaris-Silcotub este cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din România, având pe piaţa locală locaţii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi şi Cluj-Napoca. Filiala Silcotub face parte din grupul internaţional Tenaris, lider de piaţă la nivel mondial, controlat de familia Italiană Rocca. Cu peste 20.000 de angajaţi, Tenaris activează pe 5 continente, având fabrici în 17 ţări. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO