ZF 24

Producătorul sucurilor Tymbark: Şcoala românească trebuie să-şi adapteze specializările la cerinţele din piaţa muncii

Tymbark a angajat oameni în producţie, dar şi în departamentele tehnic şi comercial

Tymbark a angajat oameni în producţie, dar şi în departamentele tehnic şi comercial

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.06.2014, 00:08 480

Tymbark Maspex, cel mai mare investitor polonez din industria băuturilor răcoritoare din România, cu afaceri de 68 mil. euro, a angajat de la începutul anului peste 100 de persoane şi a ajuns la un număr de circa 880 de salariaţi.

Producătorul va mai recruta 90 de oameni până la finalul anului pe fondul investiţiilor făcute în cele două fabrici din localitatea Vălenii de Munte din judeţul Prahova.

„Datorită noilor investiţii, preconizăm o creştere cu aproximativ 10% faţă de numărul actual de salariaţi, până la sfârşitul anului 2014“, a declarat pentru ZF Liliana Iosif, HR manager al companiei.

La începutul anului, Tymbark Maspex a primit o infuzie de capital de circa 30 mil. lei (6,7 mil. euro), banii fiind investiţi în linii de producţie pentru Salatini, unul dintre brandurile cumpărate la începutul anului trecut de la compania Pan Group din Craiova.

Producătorul va primi şi un ajutor de stat de 2,55 mil. euro pentru o investiţie de aproape 6 mil. euro în localitatea prahoveană.

Proiectul va crea 50 de locuri de muncă, potrivit datelor publicate în luna mai pe site-ul mbuget.gov.ro. Proiectul de investiţii, care a primit undă verde pentru ajutorul de stat la începutul lunii aprilie, vizează extinderea producţiei grupului polonez pe segmentul biscuiţilor şi al pişcoturilor, conform aceleiaşi surse. Investiţiile grupului polonez de la intrarea pe piaţa locală în 1996 se ridică la peste 72 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO