ZF 24

Productia actuala de petrol ar putea fi insuficienta pentru refacerea stocurilor

03.02.2008, 12:15 17

Nivelul actual al productiei de petrol ar putea fi insuficient pentru a reface stocurile, considera reprezentantii Agentiei Internationale pentru Energie (AIE), dupa ce Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis sa nu majoreze cantitatea de titei extrasa, transmite Reuters.

AIE estimeaza ca rezervele totale de petrol ale statelor membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) se plaseaza sub nivelul mediu al ultimilor cinci ani, ceea ce indica existenta unor conditii de inasprire a pietei.

Delegatii OPEC reuniti, vineri, la Viena au decis sa nu majoreze productia de petrol, respingand astfel apelurile statelor consumatoare, care se tem ca pretul ridicat al energiei amplifica riscul producerii unei recesiuni in Occident.

Totodata, oficialii OPEC au pus problema reducerii productiei, cu ocazia unei intalniri programata pentru luna martie, pentru a mentine nivelul cotatiei titeiului in cazul in care economia Statelor Unite va intra in recesiune.

Totusi, AIE considera ca rezervele de petrol sunt la un nivel foarte scazut, chiar si in situatia unei posibilitati crescute de incetinire a economiei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO