ZF 24

Profitul operational al Erste a crescut cu 19% in 2008, la 3 mld. euro

Profitul operational al Erste a crescut cu 19% in 2008, la 3 mld. euro
10.02.2009, 19:26 16

Grupul financiar austriac Erste, actionarul majoritar al celei mai mari banci romanesti - BCR,  a obtinut anul trecut un profit operational de 3 miliarde de euro, in crestere cu 19% fata de rezultatele din 2007, potrivit datelor preliminare publicate marti de companie. Profitul net estimat este de 860 de milioane de euro.

"In pofida unui trimestru al patrulea exceptional de dificil, aceste rezultate preliminare pun in evidenta baza solida a Erste Group. Ne bucuram de o buna finantare si suntem profitabili, si credem ca masurile pe care le-am luat pentru a intari managementul de risc si a reduce costurile, impreuna cu dedicatia si angajamentul de a oferi servicii fara rival celor peste 16 milioane de clienti ai nostri, ne asigura o buna pozitionare pentru pentru a face face oricaror provocari pe care 2009 le-ar putea aduce”, a declarat , Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO