• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
ZF 24

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Autor: Departamentul Social

03.12.2012, 16:46 4353

În Banat, până în 7 decembrie, temperatura aerului va fi în scădere, de la valori maxime în jur de 4 grade, până la valori, în medie, de 1...2 grade, vremea devenind rece pentru această perioadă. Începând din 8 decembrie, se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 3 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când se va înregistra o nouă scădere. Temperaturile minime vor scădea până în data de 7 decembrie, la valori medii în jur de -4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu probabilitate mai mare până în 6 decembrie şi după 8 decembrie, se arată în prognoză.

Meteorologii anticipează aproximativ aceeaşi vreme şi în Crişana, unde temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei şi vor fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, când se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade. Începând din 8 decembrie, se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 2 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când vor scădea din nou. Temperaturile minime vor scădea până în data de 8 decembrie, la valori medii în jur de -6 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.
Vor fi precipitaţii, în general, slabe, mai ales sub formă ninsoare, cu probabilitate mai mare până în 6 decembrie şi după 8 decembrie.

Şi în Transilvania, vremea se va răci până în 7 decembrie, când maximele termice vor deveni uşor negative şi se vor situa, în medie, în jurul valorii de -2 grade. După 8 decembrie, temperaturile maxime se vor menţine în continuare negative, la valori medii de -2...-1. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului până la valori medii în jur de -8 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. În zonele depresionare, se vor înregistra valori minime în jur de -10 grade. Temporar va ninge slab, cu probabilitate mai mare până în 5 decembrie şi după 8 decembrie.

În Maramureş, vremea va fi rece pentru începutul lunii decembrie. Temperatura aerului va fi în scădere până în 8 decembrie, când valorile maxime medii vor deveni negative la valori de -2...-1, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Până la sfârşitul intervalului, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, o uşoară scădere urmând să se înregistreze după data de 14 decembrie. Temporar, va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.

Pentru Moldova, meteorologii anticipează ninsori slabe doar în 5 şi 6 decembrie. În restul intervalului, probabilitatea de precipitaţii, sub formă de ninsoare, va fi redusă. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Maximele termice vor fi la începutul intervalului, în medie, de 2...4 grade, iar după data de 12 decembrie, vor deveni uşor negative şi se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -6...-4 grade.

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în restul ţării şi nu va ninge. Astfel, până în 6 decembrie, vor exista uşoare fluctuaţii ale temperaturii aerului, dar valorile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime mai pot atinge 10...11 grade, iar cele minime vor fi între 2 şi 6 grade. Începând din 7 decembrie, vremea se va răci, apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Vor fi, în medie, maxime de 4-6 grade şi minime uşor negative, în jur de -1 grad. În zilele 5 şi 6 decembrie va ploua, iar după 9 decembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă.

În Muntenia, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă. În timpul zilei, la începutul intervalului, maximele vor fi, în medie, de 4-6 grade, iar după 11 decembrie se vor situa în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile din cursul nopţilor, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -4...-2 grade. În 5 şi 6 decembrie se vor semnala precipitaţii slabe, mixte, iar probabilitatea de precipitaţii mixte va creşte după 8 decembrie.

În Oltenia, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Temperaturile maxime vor fi la începutul intervalului, în medie, de 4...6 grade, iar după 14 decembrie se vor apropia de 0 grade. Temperaturile minime vor coborî sub pragul îngheţului încă de la începutul intervalului şi vor fi, în medie, de -5...-3 grade. În 5 decembrie, sunt aşteptate precipitaţii mixte, iar după 8 decembrie, temporar, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La munte, temperatura aerului va fi în scădere uşoară până în 7 decembrie, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. Valorile maxime vor fi, în medie, de -6...-4 grade, iar cele minime, de -12...-8 grade.
Temporar, va ninge, cu precădere în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după 8 decembrie.

Prognoza este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270