ZF 24

Programele europene de inoculare ar putea dura cu două luni mai mult fără vaccinul Johnson & Johnson: Când ar putea fi atinsă imunitatea de turmă

Programele europene de inoculare ar putea dura cu două...

Autor: Eduard Ivanovici

18.04.2021, 16:00 320

Suspendarea vaccinului Johnson & Johnson ar putea îngreuna eforturile de imunizare din Uniunea Europeană cu peste două luni, conform datelor colectate de Airfinity, o compania de analize ştiinţifice cu sediul în Londra.

 Iniţial, Airfinity estimase că 75% din populaţia UE va fi vaccinată până pe 30 septembrie, însă termenul ar putea fi extins până la începutul lunii decembrie în cazul în care vaccinul J&J se dovedeşte prea periculos pentru a putea fi utilizat.

Autorităţile sanitare din Statele Unite au recomandat săptămâna aceasta încetarea administrării serului J&J după ce şase femei cu vârste de până în 50 de ani au dezvoltat cheaguri de sânge, într-o nouă piedică pusă în faţa eforturilor de imunizare din.

Zilele trecute, Danemarca a devenit prima ţară din UE care a renunţat definitiv la vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, mişcare lansată – de asemenea – pe fondul unor cheaguri de sânge în rândurile persoanelor care au primit dozele grupului anglo-suedez.

Până acum au fost administrate peste 100 de milioane de vaccinuri anti-coronavirus la nivelul Uniunii Europene, număr ce acoperă cu prima doză circa 16-17% din populaţia UE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO