ZF 24

Programul "Prima Casa", blocat in 2010. Mii de solicitanti risca sa isi piarda avansul platit

25.12.2009, 09:38 29

Circa 11.000 de romani si-au luat sau sunt pe cale sa obtinaultimele avize pentru a-si lua o locuinta prin programul "PrimaCasa", scrie Gandul.

Din miliardul de euro de la Guvern, alocat in acest an, FondulNational de Garantare a Creditelor (FNGCIMM) a acordat pana inprezent garantii in cadrul acestui program de circa 450 milioaneeuro.

Pentru anul viitor, deocamdata, programul "Prima Casa" esteblocat, pentru continuarea acestuia fiind necesara aprobarea uneinoi hotarari de guvern de redistribuire pentru 2010 a banilorramasi necheltuiti in acest an, adica aproximativ 550 milioaneeuro.

"Ministerul Finantelor face demersuri pentru promovarea uneihotarari de Guvern prin care sa se aloce plafon pentru anul 2010.Practic se vor redistribui banii ramasi nefolositi in acest an.Acest lucru este necesar pentru ca in actuala hotarare de guvern sespecifica faptul ca miliardul de euro pentru garantii este alocatpentru 2009", a declarat pentru Gandul Irina Constantinescu,director executiv in cadrul Fondului National de Garantare aCreditelor pentru IMM-uri. Mai multe despre programul Prima Casa cititi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO