ZF 24

Proiect european de 10 mil. euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Iaşi

Proiect european de 10 mil. euro pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

06.06.2013, 18:13 271

Primăria Iaşi derulează un proiect european în valoare de 46,5 mil. lei (10,5 mil. euro) pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu energie termică din municipiu. În cadrul proiectului, în această săptămână au fost demarate lucrările pentru înlocuirea conductelor de termoficare din zona Tg. Cucu-Independenţei, lucări ce fac parte din complexul de modernizare a magistralei II de transport, pe segmentul Bucşinescu-Independenţei.

Potrivit municipalităţii din Iaşi, conductele de pe magistrala II de termoficare au o vechime cuprinsă între 26 şi 34 de ani. Printre zonele care vor beneficia de schimbarea în întregime a conductelor de termoficare se numără caminele studenţeşti din campusul ”Tudor Vladimirescu”, cartierul Tărăraşi, tronsonul Bucşinescu-Independenţei, respectiv tronsonul Bucşinescu-Centrul Civic.

În total este prevăzută retehnologizarea a peste 5 km de reţea de transport din cadrul magistralei II, prin înlocuirea conductei existente cu ţevi preizolate, în vederea reducerii pierderilor de căldură. Totodată, vor fi modernizate pompele de transport, cazanele de apă fierbinte şi vor fi montate echipamente pentru reducerea noxelor la centralele termo-electrice.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO