ZF 24

Proiect european de 3 mil. euro pentru reabilitarea unei străzi din Iaşi

Proiect european de 3 mil. euro pentru reabilitarea unei...

Autor: Laurentiu Cotu

11.03.2014, 18:10 277

Primăria Iaşi a câştigat un proiect european în valoare totală de 13,6 mil. lei (3 mil. euro) pentru reabilitarea străzii Lăpuşneanu, situată în centrul istoric al oraşului. Acesta este cel de-al doilea proiect european câştigat de municipalitatea ieşeană de pe lista de rezervă, după demararea tuturor celor 11 proiecte de pe lista principală.

’’În urmă cu câţiva ani am început reabilitarea pieţei Unirii, fiind prima etapă din repunere în valoare a centrului municipiului. Cu ajutorul fondurilor europene, va fi reamenajată acum strada Lăpuşneanu, parcul Mitocul Maicilor şi pasajul subteran din piaţa Unirii”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi. Proiectul are un termen de execuţie de 13 luni, lucrările de reamenajare urmând să se încheie în noiembrie 2015.

Lucrările de reamenajare a străzii Lăpuşneanu, celebra alee de promenadă a Iaşului, presupun schimbarea pavimentului cu piatră naturală, crearea unor mici scuaruri, dar şi schimbarea mobilierul stradal. Refacerea estetică şi funcţională a zonei va  transforma arealul Piaţa Unirii-bdul Independenţei-strada Lăpuşneanu într-un centru pietonal unitar. Potrivit proiectului, regenerarea urbană a acestei zone istorice se va desfăşura pe o suprafaţă de 52.000 de metri pătraţi.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO