ZF 24

Proiecte de 10 milioane euro prin PNRR la Ploieşti

Proiecte de 10 milioane euro prin PNRR la Ploieşti

Autor: Daniel Lazar

27.12.2022, 16:01 374

Municipiul Ploieşti a câştigat 4 proiecte finanţate prin PNRR, în valoare totală de 10 milioane de euro, pe componentele C 5 – Valul Renovării şi C 10 – Fondul Local, acestea având o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Proiectele vizează managementul inteligent al intersecţiilor din municipiul Ploieşti; anveloparea unor blocuri; renovarea clădirii Colegiului Naţional Mihai Viteazul – Aripa Nord şi renovarea clădirii Şcolii Gimnaziale George Coşbuc – Corp C2.

Prin implementarea proiectului „Managementul inteligent al intersecţiilor” se vor monta camere video, în cele mai aglomerate intersecţii din municipiu şi se va asigura accesul gratuit la Wi-Fi în spaţii publice. Proiectul va contribui, aşadar, la fluidizarea circulaţiei rutiere în oraş, la reducerea numărului de accidente rutiere, prin descurajarea unui comportament agresiv în trafic şi, implicit, va conduce la scăderea numărului de răniţi şi la reducerea incidentelor în care se constată încălcarea regulilor de circulaţie, cum ar fi cele în care vinovaţii fug de la locul accidentului. Valoarea acestui proiect al municipalităţii ploieştene este de 1.075.000 de euro.

Obiectivul de investiţii „Anvelopare blocuri Lot P1” implică lucrări destinate creşterii eficienţei energetice, inclusiv instalare de staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, aferente clădirilor publice (cu putere peste 22kW), cu două puncte de încărcare/staţie.

Valoarea totală a proiectului este 6.962.400 euro, iar durata de implementare a acestuia este de 40 de luni.

Renovarea clădirii – Şcoala Gimnazială “George Coşbuc” – Corp C are prevăzute investiţii multiple în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de lucru pentru creşterea eficienţei rezultatelor activităţilor desfăşurate la nivelul instituţiei, a gradului de siguranţă şi nu în ultimul rând pentru eficientizarea consumului de energie. În conformitate cu reglementările actuale, intervenţiile propuse vor asigura o scădere a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2, situat în intervalul 30-60%, faţă de nivelul de consum prezent. Valoarea totală a acestui proiect derulat de Primăria Municipiului Ploieşti este de 359.920 euro.

Proiectul Renovare clădire – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – Aripa Nord va permite executarea unor lucrări generale de reabilitare energetică a anvelopei termice a clădirii amintite, prin izolarea termică a pereţilor exteriori (prin interior) şi a podului, înlocuirea tâmplăriei existente, montarea unui sistem de ventilaţie mecanică centralizat, cu recuperare de căldură şi pompe de căldură aer, respectiv modernizarea instalaţiei de iluminat, prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate. Vechimea clădirii Colegiului Naţional Mihai Viteazul – Aripa Nord a depăşit 40 de ani şi nu se poate interveni asupra faţadei acesteia, fiind monument istoric. Valoarea totală a acestui proiect, pentru care administraţia publică ploieşteană a câştigat finanţare cu fonduri PNRR, este de 1.118.480 euro.

În acest an, Municipiul Ploieşti are în derulare 23 de proiecte cu finanţare din fonduri europene în valoare totală de 81 de milioane euro, până acum 14 milioane de euro fiind deja contractate de către municipalitate pentru o serie de proiecte axate pe educaţie, mobilitate şi servicii socio-medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO