Proprietarii au scăzut preţurile locuinţelor din Bucureşti cu până la 4%

2 oct 2013 Autor: Cristina Cuncea

Costurile mai mari pentru creditul prin programul „Prima casă“ în lei au determinat persoanele care vor să cumpere locuinţe să caute oferte mai ieftine, astfel că proprietarii au fost nevoiţi să mai lase din preţ, scăderea ajungând la 4% în septembrie, potrivit AnunturiParticulari.ro.

„După o vară plină de incertitudini care au planat în jurul programului guvernamental «Prima casă», în luna septembrie 2013 preţurile apartamentelor din Bucureşti au scăzut cu până la 4% faţă de acelaşi interval din 2012, pe fondul unei oferte mai mari cu peste 15% faţă de anul trecut“, potrivit raportului de monitorizare imobiliară realizat de portalul imobiliar.

Reprezentanţii portalului menţionează că în vara acestui an mulţi români au fost nevoiţi să amâne decizia de achiziţie a unei locuinţe deoarece situaţia privind continuarea programului „Prima casă“ era incertă. „Dacă în septembrie 2012 proprietarii solicitau un preţ mediu pentru garsoniere de 34.536 de euro, în septembrie 2013 pentru o garsonieră vânzătorii cereau 33.020 de euro. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2013

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2013

 
Cuvinte cheie:
locuinte
, bucuresti
, proprietari
, preturi
, prima casa
, scadere

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide