ZF 24

Cum se vor redeschide restaurantele? Proprietarii de baruri, cafenele şi restaurante cer Guvernului o decizie oficială privind redeschiderea teraselor la 1 iunie. Cum am putea merge de acum ”în oraş”? DOCUMENT

Cum se vor redeschide restaurantele? Proprietarii de...

Autor: Cristina Roşca

23.05.2020, 18:24 8074

Reprezentanţii restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, prin intermediul Organizaţiei Patronale HORA, cer Primului Ministru Ludovic Orban ca decizia de deschidere a teraselor să fie luată cât mai repede în perioada 25-28 mai şi să fie publicată Hotărârea de Guvern în Monitorul Oficial în aceeaşi zi. Ei mai solicită stabilirea protocoalelor de sanitaţie de catre ANSVSA, împreună cu reprezentanţii industriei şi publicarea protocoalelor în Monitorul Oficial o dată cu Hotararea de Guvern de redeschidere a teraselor.

Reprezentanţii HoReCa invocă anunţul autorităţilor în cadrul întâlnirilor cu HORA, referitor la redeschidea teraselor pe 1 iunie. Data a fost anunţată după întâlnirea din 18 mai, dar nu a fost publicată decizia în Monitorul Oficial.

Proprietarii de restaurante, cafenele şi baruri invocă necesitatea pregătirii operatorilor din domeniu cu resursele necesare: oameni, produse şi articole de curăţenie. De asemenea menţionează importanţa stabilirii noilor protocoale de protecţie sanitară, reglementate de catre ANSVSA referitoare la clienţi, angajaţi şi spaţii.

„Sunt necesare crearea unor reguli interne şi instruirea personalului. Avem nevoie de o reluare progresivă a activităţii şi avem nevoia de predictibilitate.”

Reprezentanţii HORA susţin deschiderea HoReCa în trei etape.

Citiţi AICI planul reprezentanţilor restaurantelor 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO