Proprietarii ERA Shopping Park Oradea cer insolvenţa centrului comercial. Datoriile depăşesc 62 mil. euro

12 nov 2013 Autor: Cristi Moga

Fondul de investiţii Argo Real Estate, care operează pe piaţa locală patru centre comerciale, intenţionează să deschidă procedura insolvenţei pentru firma Omilos Oradea pe care o deţine şi în portofoliul căreia se află proiectul ERA Shopping Park din Oradea, ca urmare a unei dispute cu o valoare de 3,2 mil. euro avută cu firma Construcţii Bihor SA, care a realizat lucrări la acest proiect. Argo a pierdut un arbitraj în disputa cu firma de construcţii şi a încercat să atace decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar nu a reuşit să obţină de la creditori suma de 320.000 de euro necesară pentru a iniţia acţiunea. Reprezentanţii Argo afirmă că o decizie cu privire la deschiderea insolvenţei va fi luată după consultarea cu băncile creditoare (Bancpost, Banca Românească şi Bank of Cyprus), care au o expunere de 62,3 milioane de euro pe acest proiect.

„Ca urmare a atitudinii agresive a constructorului, atât Omilos Oradea SRL, cât şi creditorii consideră că un proces de administrare judiciară este acum atât în interesul Omilos Oradea, cât şi al creditorilor şi al altor acţionari“, afirmă reprezentanţii Argo, care iau însă în calcul şi că deschiderea insolvenţei poate determina falimentul proiectului. Printre chiriaşii proiectului de la Oradea se numără companii precum Carrefour, Altex, Bricostore sau Mobexpert, veniturile centrului comercial ridicându-se anul trecut la 2,5 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2013

 
Cuvinte cheie:
oradea
, insolventa
, shopping
, centru comercial
, datorii
, proprietari
, proiect
, firma
, deschidere

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide