ZF 24

Proprietarii ERA Shopping Park Oradea cer insolvenţa centrului comercial. Datoriile depăşesc 62 mil. euro

Proprietarii ERA Shopping Park Oradea cer insolvenţa...

Autor: Cristi Moga

11.11.2013, 19:03 1029

Fondul de investiţii Argo Real Estate, care operează pe piaţa locală patru centre comerciale, intenţionează să deschidă procedura insolvenţei pentru firma Omilos Oradea pe care o deţine şi în portofoliul căreia se află proiectul ERA Shopping Park din Oradea, ca urmare a unei dispute cu o valoare de 3,2 mil. euro avută cu firma Construcţii Bihor SA, care a realizat lucrări la acest proiect. Argo a pierdut un arbitraj în disputa cu firma de construcţii şi a încercat să atace decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar nu a reuşit să obţină de la creditori suma de 320.000 de euro necesară pentru a iniţia acţiunea. Reprezentanţii Argo afirmă că o decizie cu privire la deschiderea insolvenţei va fi luată după consultarea cu băncile creditoare (Bancpost, Banca Românească şi Bank of Cyprus), care au o expunere de 62,3 milioane de euro pe acest proiect.

„Ca urmare a atitudinii agresive a constructorului, atât Omilos Oradea SRL, cât şi creditorii consideră că un proces de administrare judiciară este acum atât în interesul Omilos Oradea, cât şi al creditorilor şi al altor acţionari“, afirmă reprezentanţii Argo, care iau însă în calcul şi că deschiderea insolvenţei poate determina falimentul proiectului. Printre chiriaşii proiectului de la Oradea se numără companii precum Carrefour, Altex, Bricostore sau Mobexpert, veniturile centrului comercial ridicându-se anul trecut la 2,5 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO