ZF 24

Proprietarul celui mai mare transportator local vrea să facă bani şi din cultivarea fructelor bio

Proprietarul celui mai mare transportator local vrea să...

Autor: Bogdan Alecu

13.04.2014, 14:25 804

Omul de afaceri Ion Lazăr, care controlează cel mai mare transportator de pe piaţa locală, vrea să investească în culturi de fructe ecologice, planurile incluzând şi o fabrică de prelucrare a acestora.

„Vrem fructe ecologice, de la prune, cireşe, vişine, dar şi ciuperci de pădure. Momentan am construit platforma în care am investit aproximativ 1 milion de euro, iar în viitor încercăm să atragem fonduri europene şi să facem o fabrică de sortare, refrigerare şi prelucrare a fructelor. Acum avem 25 de angajaţi şi vom ajunge spre 100”, a spus Lazăr.

Afacerile din acest domeniu se derulează prin firma Lazăr Natural Fruits, care deţine deja peste 200 de hectare de pădure şi 10 hectare de terenuri agricole. Pentru început compania a demarat exploatarea forestieră de salcâm, iar următoarea ţintă o reprezintă cultivarea de fructe.

“Eu prima dată m-am remarcat vânzând prune în piaţă când aveam 16 ani şi vreau să investesc din nou în produse naturale. Noi acolo nu am avut terenurile la colectiv înainte de ‘89 şi totul este natural, de la fructe la ciupercile din pădure. Acum îi susţinem pe oameni să nu folosească îngrăşăminte chimice, ci numai îngrăşământ natural. Inclusiv crengile copacilor tăiaţi noi le tocăm şi le transformăm în îngră-şământ pentru pomii fructiferi„, explică omul de afaceri.

Grupul Lazăr este alcătuit din şapte companii unde Ion Lazăr este acţionar, grup care a rulat anul trecut afaceri de aproximativ 94 milioane de euro, dintre care aproape jumătate reprezintă businessul Internaţional Lazăr Company, firma de transport a omului de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO