ZF 24

Proprietarul firmei Moara Domnească investeşte într-un magazin de panificaţie

Proprietarul firmei Moara Domnească investeşte într-un...

Autor: Roana Rotaru

21.07.2017, 14:00 647

Antreprenorul Valeriu Paraschivescu, proprietarul firmei Moara Domnească, vrea să deschidă un magazin în incinta fabricii, până cel târziu anul viitor, o investiţie care va depăşi  100.000 de euro.

„Anul  viitor am alte perspective pentru mărirea cifrei de afaceri, şi anume să dezvolt ceva pe lângă moară, pentru că lucrând la capacitatea maximă de producţie cifra de afaceri nu poate creşte decât dacă se scumpeşte făină, ceea ce nu o să se întâmple. De aceea, anul acesta sau cel târziu la anul, vreau să deschid un magazin de 360 de metri pătraţi, o investiţie care va depăşi 100.000 euro, sumă care nu include marfa“,  a spus el.

Compania Moara Domnească a fost înfiin­ţată în anul 2012 de către Valeriu Paraschiv  şi are în prezent în jur de 50 de salariaţi. Iniţial, antreprenorul argeşean s-a ocupat de comerţul cu cereale, iar după ce şi-a format o bază solidă de date cu furnizori de cereale, a investit aproape un milion de euro în achiziţia morii.

Aproximativ 6.000 de companii acti­vează în sectorul de morărit şi panificaţie, o piaţă estimată la 1,8 mld. euro. După cifra de afaceri obţinută în 2016, cei mai mari producători din industria de panificaţie şi morărit sunt Vel Pitar, Sam Mills, Goodmills România, Boromir, Dobrogea Grup şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO