ZF 24

Proprietarul OnlyFans a înregistrat câştiguri de 500 de milioane de dolari după creşterea abruptă a numărului de utilizatori din ultimele 18 luni

Proprietarul OnlyFans a înregistrat câştiguri de 500...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.09.2022, 16:13 3808

Proprietarul platformei de conţinut pentru adulţi OnlyFans a reuşit să câştige 500 de milioande de dolari (433 de milioane de lire sterline) în numai 18 luni, potrivit datelor oficiale, relatează BBC.

Leonid Radvinsky a fost plătit cu 284 de milioane de dolari (246 de milioane de lire sterline) în dividende în 2021 şi încă 233 de milioane de dolari (201 de milioane de lire sterline) din noiembrie până în prezent.

Între timp, cele două milioane de creatori de conţinut OnlyFans au câştigat aproape 4 miliarde de dolari (3,47 miliarde de lire sterline) în 2021, a dezvăluit compania.

Platforma, care este cunoscută pentru găzduirea de conţinut pentru adulţi, a înregistrat o creştere substanţială a numărului de utilizatori în timpul pandemiei.

OnlyFans a raportat profituri înainte de impozitare de 433 de milioane de dolari în 2021, în creştere faţă de 61 de milioane de dolari în 2020.

Cu toate acestea, OnlyFans s-a confruntat cu numeroase critici legate de prezenţa pe platformă a creatorilor de conţinut cu vârste sub 18 ani.

Compania a declarat că îşi îmbunătăţeşte continuu abordarea privind siguranţa şi moderarea conţinutului.

Fondată în 2016, OnlyFans are 220 de milioane de utilizatori şi peste două milioane de creatori în întreaga lume.

În 2021, a înregistrat o creştere cu 128% a numărului de fani care folosesc platforma faţă de anul precedent şi o creştere cu 34% a numărului de creatori.

În general, veniturile creatorilor s-au dublat faţă de anul precedent.

OnlyFans primeşte un comision de 20% pentru toate plăţile efectuate către creatorii săi de conţinut.

Directorul executiv Amrapali Gan a declarat: „Dăm puterea creatorilor să-şi monetizeze conţinutul şi să deţină un control real asupra acestuia”.

„Vom continua să investim în economia creatorilor prin îmbunătăţirea siguranţei şi dezvoltarea conţinutului original OFTV [platforma de streaming gratuită a companiei]”, a adăugat ea.

În 2021, o investigaţie a BBC News a constatat că un număr îngrijorător de minori au folosit identităţi false pentru a crea conturi pe site-ul pentru adulţi.

Ca răspuns la investigaţie, OnlyFans a declarat că a închis conturile şi a semnalat şi rambursat toate abonamentele active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO