Companii

„Exporturile şi mica industrie sunt căile către o creştere economică de 5%“

„Exporturile şi mica industrie sunt căile către o...

Autor: Gabriel Razi

28.10.2014, 00:07 347

Exporturile şi încurajarea antreprenorilor cu proiecte industriale sunt două dintre canalele ce pot susţine un ritm mediu de creştere economică anuală de 5% în următorul deceniu, spune Cătălin Stroe, proprietarul producătorului de utilaje agricole Ruris din Craiova.

„Valoarea adăugată poate veni din exporturile către pieţele din UE, dar nici zona ex-sovietică, Ucraina şi Rusia, nu trebuie neglijată, este foarte interesantă“, spu­ne antreprenorul, cu afaceri de pes­te 5 milioane de euro în acest an. El este unul dintre puţinii oameni de afaceri români care au pornit de la zero o afacere de producţie pe piaţa utilajelor agricole în ultimele două decenii, unde a reuşit să îşi găsească o nişă cu spaţiu de creştere, cea a motoutilajelor de mici dimensiuni.

Ruris reuşeşte să concureze cu producători străini precum Stihl sau Husqvarna şi susţine un ritm de creştere a business-ului cu 15% prin livrările pe care le face către vestul Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO