ZF 24

Proprietarul unei agenţii de turism din India: Bulgaria şi Ungaria se promovează agresiv în India, România deloc

Proprietarul unei agenţii de turism din India: Bulgaria...

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2013, 18:13 662

Ravi Gusain, managing director al agentiei de turism Mast Holiday din India, care trimite cateva mii de indieni anual in vacante in strainatate, spune ca nimeni din India nu stie de Romania ca destinatie de vacante. El este unul dintre strainii invitati de Ministerul Turismului in vizita de documentare prin Romania, care are loc in perioada 3-7 iulie si include deplasare in Delta Dunarii, Sinaia, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Turda.  Ministerul, condus de  Maria Grapini, a alocat circa 450.000 de lei (100.000 de euro) –fonduri europene si de la bugetul de stat-pentru organizarea primei conferinte internationale din turism si a unei vizite de documentare pentru jurnalisti straini si romani, ambasadori si oficiali de la Organizatia Mondiala a Turismului. Evenimentul a fost organizat in contextul in care Romania detine presedentia consiliului executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului din toamna anului trecut, pe o perioada de an.

“6-7 milioane de indieni merg anual in vacanta in Europa, in Anglia, Franta, Cehia, Elvetia, Austria.  In medie, un indian lasa 2.000 de dolari pe o vacanta de o saptamana in Europa. Bulgaria a inceput sa se promoveze agresiv printr-un oficiu de turism, la fel si Ungaria. Romania nu se promoveaza. Guvernul ar trebui sa fie proactiv daca vrea sa promoveze Romania in strainatate”, a spus el.

Ravi Gusain lucreaza de doi ani cu cateva agentii de turism locale prin care aduce turisti romani in India. Anul trecut el adus in India 200 de turisti romani. Intrebat de ZF cati indieni a adus in vacanta in Romania, el a spus ca niciunul, insa urmeaza sa organizeze un circuit prin care sa trimita turisti indieni in Bulgaria, Romania (maxim trei nopti in care sa vada Bucurestiul si castelul lui Dracula, dupa cum a precizat el) si alte tari europene.

“Cel mai interesant mi se pare Bucurestiul, sunt multe cazinouri, indienilor le-ar placea pentru ca la noi nu sunt, si posibilitati pentru a organiza evenimente MICE (meetings, incentives, conferences, events)", potrivit lui.

Romania ar trebui sa organizeze evenimente pentru touroperatori straini (agentiile care fac pachete turistice), ca acestia sa se intalneasca cu agentii din Romania si sa stabileasca parteneriate pentru aducerea de turisti straini, sa aiba birouri de turism in tarile in care sunt multe persoane care isi petrec vacanta in strainatate, de exemplu India, sa fie prezenta la targuri de turism importante si sa aiba o promovare proactiva, potrivit indianului Ravi Gusain.

Desi are zone cu potential turistic, precum Delta Dunarii, Transilvania, Moldova si marile orase, in primele cinci luni din acest an Romania a primit  in unitatile de cazare doar 577.000  de vizitatori straini, trafic in crestere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acestia au innoptat, in medie, cate doua nopti, potrivit datelor de la Instititul National de Statistica. Potrivit lui Ravi Gusain, anul trecut in India au fost 6.000 de romani in vacanta.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO