ZF 24

Proton Technologies: In retailul GSM criza a “venit” abia in prima parte a acestui an

08.06.2009, 19:48 66

Gabriel Sandu, directorul general al distribuitorului de telefoane mobile Proton Technologies, companie detinuta de Vodafone, spune ca in retailul GSM criza a “venit” abia in prima parte a acestui an. “Din pacate dupa ianuarie 2009 s-a simtit dur si pentru Proton impactul crizei economice mondiale, ca in tot retailul GSM. In acest context obiectivele de vanzari au fost semnificativ afectate. Valoarea medie a telefoanelor mobile vandute a scazut si la noi, in ton cu piata nationala, din studiile de piata pe cale le urmarim sistematic si de aceea nu suntem ingrijorati si cred ca evolutia foarte buna a smartphone-urilor compenseaza usor acest trend”, spune seful Proton.

Dupa ce a vandut anul trecut 66% din firma catre Vodafone, numarul doi de pe piata locala telecom, Sandu a pastrat 34% din actiuni si functia de director general. El spune ca isi pastreaza actiunile, dar nu se asteapta ca in actualul context economic acestea sa aiba o valoare mai mare decat anul trecut.

Despre cum va reusi Proton sa isi reduca cheltuielile cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO