ZF 24

ProTV: Referendumul nu inseamna sfarsitul agitatiei de pe scena politica

21.05.2007, 09:11 12

Primele reactii au inceput deja sa apara. In timp ce democratii cer demisia Guvernului, unii liberali cred ca partidul lor ar trebui sa treaca in opozitie.
Urmeaza o perioada politica cel putin la fel de agitata ca pana acum. In interiorul celor doua formatiuni care au sustinut suspedarea lui Traian Basescu, PSD si PNL, au inceput deja disputele interne.
Iesirea de azi a unuia dintre liderii liberali, Ludovic Orban, demonstreaza acest lucru. El a cerut partidului sau, nici mai mult, nici mai putin, sa treaca in Opozitie. Desi nu a spus-o, acest lucru ar presupune o eventuala demisie a Guvernului.
Si in PSD sunt voci care cer ca cineva sa achite nota de plata a esecului lor. In toata aceasta ecuatie politica, Traian Basescu are un cuvant greu de spus. Si nu urmeaza saptamani linistite in politica damboviteana, daca va continua ceea ce a anuntat in campanie: introducerea votului uninominal si formarea unei noi majoritati politice.
Pana una alta, ca rezultatul referendumului de ieri sa fie oficial, mai sunt cateva etape de parcurs.
Practic, dupa ce Biroul Electoral Central va anunta oficial rezultatele referendumului de ieri, Curtea Constitutionala se va reuni pentru a le valida. Abia atunci, oficial, Traian Basescu se poate intoarce la Cotroceni ca presedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO