ZF 24

Provocarea lui Dorli Blaga, fiica lui Lucian Blaga, pentru tinerii din România: "Eu o să mă duc la vot, ştiu ce nu o să votez"

Provocarea lui Dorli Blaga, fiica lui Lucian Blaga,...

Autor: Gândul

08.09.2014, 15:37 574

Dacă ar putea schimba ceva în viaţa ei, Dorli Blaga ar modifica întreaga perioada de după Revoluţie, pentru că atunci a avut mari speranţe, dar "clasa politică toată s-a degradat", iar "nivelul discursurilor a scăzut", afirmă fiica filosofului Lucian Blaga. Nemulţumită de faptul că Victor Ponta nu i-a răspuns la scrisoarea prin care îi cerea să intervină pentru ca sutele de  manuscrise de la Muzeul Literaturii Române, care a fost retrocedat, să fie depozitate într-un loc unde să fie păstrate în cele mai bune condiţii, dar şi pentru că în şcoală se studiază prea puţin din opera lui Lucian Blaga, din vina Ministerului Educaţiei, Dorli Blaga spune că, deşi prezenţa la alegerile din toamnă pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni va fi scăzută, va merge la urne, pentru că ştie cu siguranţă pe cine nu va vota.

Dorli Blaga atrăgea, la începutul lunii august, atenţia că mutarea manuscriselor în Casa Presei nu era o soluţie potrivită, pentru că manuscrisele lui Blaga, Sadoveanu, Rebreanu, T. Maiorescu, Slavici, Pillat, Comarnescu, Zarifopol sunt de fapt pe  hârtie, care este cel mai perisabil suport,  motiv pentru care este nevoie de condiţii moderne de conservare, tocmai pentru că nu pot fi restaurate. La o lună de când a trimis scrisoare, Dorli Blaga nu a primit niciun răspuns de la autorităţi, a spus fiica filosofului Lucian Blaga într-un interviu pentru gândul.

Citiţi interviul integral pe vreaupresedinte.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO