ZF 24

Radiocom estimeaza o crestere de 5% a afacerilor in 2009

24.12.2008, 00:00 30

Societatea Nationala de Radicomunicatii (SNR/Radiocom), companie detinuta de statul roman care asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si internet, anticipeaza un avans de 5% al cifrei de afaceri anul viitor, la aproximativ 333 mil. lei (84,7 mil. euro).

Compania va incheia anul in curs cu un rulaj de circa 317,5 mil. lei (80,7 mil. euro), comparativ cu obiectivul initial de 90 mil. euro.

„Tina initiala a fost atinsa raportat la moneda nationala, insa in euro nu se va realiza deoarece estimarea facuta de noi la constituirea Bugetului de Venituri si Cheltuieli a fost la un curs prognozat de Comisia Nationala de Statistica de 3,4 RON/EUR, curs care este cu mult depasit”, a declarat Mircea Cazan, presedintele SNR.

Radiocom va realiza un profit operational de circa 15 mil. lei (3,81 mil. euro), care va fi anulat in totalitate de pierderea financiara de aproximativ 30 mil. lei (7,63 mil. euro), ca urmare a cresterii cursului valutar.

Compania intentioneaza sa isi creasca cu 5% cifra de afaceri in 2009 si totodata sa isi diminueze cheltuielile, a adaugat Cazan.

Radiocom are aproape 1.800 de angajati, oficialii companiei precizand ca momentan nu se intrevad evolutii privind numarul de salariati.

In ceea ce priveste evolutia pietei anul viitor, Cazan este de parere ca vom observa o tendinta de consolidare a afacerilor. „Criza economica cred ca va dura aproximativ doi ani si ne putem astepta la un inghet al businessurilor”.

Saptamana trecuta, Radiocom a deschis un nou sediu in Capitala, cu o suprafata desfasurata de peste 6.300 de metri patrati, in care a investit 12 mil. dolari (8,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO