ZF 24

Radu Gheţea, CEC Bank: Clienţii devin mai interesaţi de credite. Vedem din nou creşteri de două cifre

Radu Gheţea, preşedintele  CEC Bank

Anul trecut a fost unul al scăderii creditării persoanelor fizice, dar acum se reia creditarea. Se confirmă că persoanele fizice încep să fie mai interesate de credite. Deja a trecut o treime din acest an şi semnalele din sectorul creditării înregistrate în această perioadă sunt dătătoare de speranţă.

Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank Anul trecut a fost unul al scăderii creditării persoanelor fizice, dar acum se reia creditarea. Se confirmă că persoanele fizice încep să fie mai interesate de credite. Deja a trecut o treime din acest an şi semnalele din sectorul creditării înregistrate în această perioadă sunt dătătoare de speranţă.

Autor: Ciprian Botea

07.05.2014, 00:08 284

Clienţii persoane fizice au prins curaj şi în cele patru luni care au trecut din acest an cei care au intrat în sucursalele CEC Bank au cerut credite cu peste 50% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2013, susţine Radu Gheţea, bancherul care conduce de şapte ani banca deţinută de stat.

„Anul trecut a fost unul al scăderii cre ditării persoanelor fizice, dar acum se reia creditarea. Se confirmă că persoanele fizice încep să fie mai interesate de credite. Deja a trecut o treime din acest an şi semnalele din sectorul creditării înregistrate în această perioadă sunt dătătoare de speranţă“, a declarat Gheţea ieri, în conferinţa de prezentare a rezultatelor financiare auditate ale băncii pe 2013.

WikiZF: Profilul companiei CEC Bank S.A.

Numărul clienţilor de retail care au cerut credite anul acesta a crescut cu 15%, ceea ce înseamnă că aceştia sunt mai încrezători în viitor şi împrumută mai mulţi bani.

CEC Bank avea la sfârşitul anului trecut un portofoliu de credite de retail (inclusiv sume acordate pe carduri de credit şi prin facilitatea de overdraft) în valoare de 4,1 miliarde de lei (930 mil. euro), în scădere cu echivalentul a 300 milioane de lei faţă de nivelul din decembrie 2011. Maximul fusese atins în 2009, fiind de 5,2 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO