ZF 24

Radu Gorduza-Lupu, CEO Affidea: Circa 4,5 milioane de persoane plătesc în prezent toate cheltuielile de sănătate şi pensii

Radu Gorduza-Lupu, CEO Affidea: Circa 4,5 milioane de...

Autor: Cristina Bellu

13.09.2016, 16:24 749

Circa 4,5 milioane de persoane plătesc în prezent toate cheltuielile de sănătate şi pensii, pentru că dintr-un număr total de 15,5 milioane de rezidenţi care ar putea plăti contribuţii sociale avem  11,5 milioane de exceptaţi de la plată, a spus  Radu Gorduza-Lupu,  CEO Affidea la ZF Pharma Summit 16.

”În momentul de faţă, există sub un milion de abonamente de sănătate. Acest lucru ar trebui să dea de gândit celor din asigurări. Din 2008 s-a schimbat topica. Atunci, toată lumea era foarte concentrată pe forma de organizare a operatorilor. Acum avem problema abonamente vs asigurări”.

Alte declaraţii ale lui Radu Gorduza-Lupu:

Sistemul medical din Turcia este un sistem performant pentru că asigurările funcţionează. Finanţarea şi cofinanţarea sunt esenţiale pentru buna funcţionare a unui sistem de asigurări.

Cofinanţarea este un element esenţial în balanţa dintre venituri şi alocări pe sănătate.

Migraţia medicilor este mai mult decât ingrijorătoare. Educaţia unui medic costă 11.000 de euro. Dacă s-ar implementa un sistem prin care pacienţii să poată beneficia de responsabilitate medicală în primul rând, cred ca rata de retenţie a medicilor s-ar schimba în sens pozitiv.

 Sistemul, prin lipsa de educatie medicala la nivelul cetăţeanului si a finantarii sistemului, a dus la situatia in care suntem acum. In momentul in care co-plata a disparut este foarte greu de discutat cum stabilesti un pret sa ramai pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO