ZF 24

Raiffeisen Bank inaugurează pe 1 iulie noul centru de tehnologie pentru industria financiar-bancară de la Bucureşti, unde va angaja 100 de oameni până la finele anului

Diana Andrei, viitoarea şefă a Raiffeisen Tech în România: Am lansat Raiffeisen Tech cu viziunea să devenim principalul partener pentru soluţii de tehnologie al grupului Raiffeisen Bank International

Diana Andrei, viitoarea şefă a Raiffeisen Tech în România: Am lansat Raiffeisen Tech cu viziunea să devenim principalul partener pentru soluţii de tehnologie al grupului Raiffeisen Bank International

Autor: Roxana Rosu

29.05.2024, 12:16 932

Raiffeisen Bank inaugurează  pe 1 iulie noul centru de tehnologie şi dezvoltare de software pentru industria financiar-bancară de la Bucureşti, o filială a Raiffeisen Tech Austria, care va fi condusă de Diana Andrei.

Noua companie oferă servicii de IT pentru Raiffeisen Bank România, dar şi pentru restul entităţilor din cadrul grupului Raiffeisen Bank International.

În acest moment, compania se află în etapa de pregătire a proceselor operaţionale care să permită primele angajări în luna iulie acestui an.  Până la finalul acestui an, Raiffeisen Tech va crea 100 de locuri de muncă, iar anul viitor numărul acestora va putea ajunge la aproape 200. Angajaţii din Capitală vor putea opta pentru lucrul hibrid, însă există şi posibilitatea de a lucra 100% de la distanţă, în oricare oraş de pe teritoriul României.

”Am lansat Raiffeisen Tech cu viziunea să devenim principalul partener pentru soluţii de tehnologie al grupului Raiffeisen Bank International şi mizăm pe capacitatea echipei nou formate de a dezvolta cele mai performante produse şi soluţii, care să susţină în continuare inovaţia în industria bancară”, declară Diana Andrei.

Noul general manager are experientă de peste 20 de ani în banking, dintre care ultimii 8 ani în Raiffeisen Bank România, unde din 2018 până la deschiderea Raiffeisen Tech a fost Head of IT Delivery Department.

Operaţiunile deschise în România vizează planuri de dezvoltare pe termen lung în contextul unei pieţe dinamice, cu specialişti foarte bine pregătiţi în domeniul IT şi cu numeroase universităţi tehnice care oferă perspective bune pentru viitorii experţi în tehnologie, se arată în comunicatul băncii.

Raiffeisen Tech are, de asemenea, operaţiuni în Polonia şi Kosovo.

”La ora actuală, tehnologia are un impact major în industria bancară, transformând modul în care serviciile financiare sunt oferite şi consumate. Ne bucurăm să avem alături de noi un partener de încredere alături de care continuăm investiţiile în tehnologie şi inovaţie. Raiffeisen Tech, o companie dezvoltată în România, unde piaţa IT a cunoscut o creştere semnificativă în ultimele decenii, devine principalul partener al Raiffeisen Bank în materie de soluţii tehnologice”, declară Bogdan Popa, Vicepreşedinte Operaţiuni & IT, Raiffeisen Bank România.

Printre poziţiile nou deschise în Raiffeisen Tech se numără roluri diferite din zona de dezvoltare precum Phyton Developer, Full Stack Developer dar şi DevOps Engineer, Business Analyst.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24