ZF 24

Rasnov si Bucegi, primele destinatii ce vor fi promovate cu bani europeni

Rasnov si Bucegi, primele destinatii ce vor fi promovate cu bani europeni
24.08.2009, 17:15 42

Rasnov si Bucegi vor fi primele destinatii ce vor beneficia de promovare din bani europeni, in urma unor contracte ce vor fi semnate de Elena Udrea, ministrul turismului, si Ioan Adrian Vestea, primarul orasului Rasnov, potrivit reprezentantilor Ministerului Turismului.

Cele doua proiecte au o valoare de aproximativ un milion de lei fiecare (238.000 de euro), din care 2% reprezinta contributia autoritatilor publice locale beneficiare.
In cadrul primului proiect, vor fi promovate Cetatea Rasnov, Biserica Veche Romaneasca, Muzeul Rasnov, Biserica Evanghelica, obiceiurile si traditiile locale, precum si festivalurile si sarbatorile care au loc in zona.

Cel de-al doilea proiect vizeaza dezvoltarea turismului de pe Valea Prahovei si din zona Rasnov-Bran, prin actiuni de promovare care includ realizarea unui portofoliu de fotografii, construirea unui portal web dedicat zonei turistice Bucegi, realizarea unor tiparituri de prezentare a zonei turistice, precum si realizarea si amplasarea unor panouri stradale, potrivit aceleiasi surse.

Cererile de finantare au fost depuse la Ministerul Turismului, la inceputul anului, de catre Consiliul Local Rasnov, in parteneriat cu Asociata Rosenau Turism, respectiv de catre Asociatia Microregiunea Turistica, potrivit Ministerul Turismului.
Cele doua contracte sunt primele dintr-o serie de 19, care urmeaza sa fie semnate in perioada urmatoare.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO