ZF 24

Ratingul HeidelbergCement, revizuit in crestere de S&P dupa ce grupul a anuntat ca va emite titluri de 1,4 miliarde euro

14.01.2010, 16:01 17

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) arevizuit in crestere ratingul pentru credite pe termen lung algrupului HeidelbergCement (HC), prezent si in Romania, dupa ceproducatorul de materiale de constructii a anuntat ca vrea saatraga 1,4 miliarde euro prin vanzarea de obligatiuni, conformMediafax Business.

Calificativul pentru imprumuturi pe termen lung a fost revizuitin urcare, de la "B+" la "BB-", iar ratingul pentru credite petermen scurt a fost confirmat la "B".

Perspectiva ratingului "BB-" este stabila, reflectand opiniaspecialistilor S&P ca situatia financiara a grupului nu se vaimbunatati inainte de 2011.

S&P a modificat in urcare si calificativul de emitent al HCpentru obligatiuni negarantate prioritare la plata, de la "B+" la"BB-". Totodata, agentia a confirmat ratingul de recuperare adatoriilor in caz de intrare in imposibilitate de plata la "3"(respectiv 50-70% din creanta). Mai multe despre revizuirea ratingului pentruHeidelbergCement cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO