ZF 24

Războiul creşte panica în rândul populaţiei: Cererea de adăposturi subterane a explodat în urma conflictului dintre Rusia şi Ucraina

Războiul creşte panica în rândul populaţiei: Cererea...

Autor: Andrei Şerbănescu

14.03.2022, 15:08 1960

În două decenii, Minus Energie a construit un total de 50 de adăposturi subterane. În ultimele două săptămâni, producătorul italian de buncăre a primit 500 de noi cereri din partea clienţilor, a raportat New York Times.

O creştere a cererii de adăposturi subterane după invazia Ucrainei de către Rusia a fost resimţită şi de companiile cu sediul în SUA, au declarat trei producători pentru Insider, în februarie.

În mod obişnuit, astfel de adăposturi au fost cunoscute ca o plasă de siguranţă neconvenţională pentru cei bogaţi şi paranoici. În contextul crizei din Ucraina şi a ameninţărilor lui Vladimir Putin, două companii europene au declarat pentru Times că baza lor de clienţi s-a extins semnificativ, dincolo de cei bogaţi, până la oamenii din clasa muncitoare.

„Oamenii bogaţi nu au aceste temeri, având adesea avioane sau elicoptere care sunt deja o cale de evacuare validă pentru ei”, a declarat proprietarul Minus Energie, Giulio Cavicchioli, pentru Ansa, principalul serviciu de televiziune din Italia. „În majoritatea lor, clienţii sunt proprietari de afaceri mici, comercianţi şi informatori în domeniul sănătăţii”.

Preţul celui mai mic buncăr al Minus Energie începe de la 32.000 de dolari, costând între 1.300 şi 2.100 de dolari pe metru pătrat, potrivit site-ului companiei.

Gary Lynch, directorul general al companiei Rising S din Texas, specializată în adăposturi de supravieţuire, a confirmat o creştere a substanţială a numărului de apeluri telefonice care solicită informaţii despre buncărele subterane ale companiei.

Lynch a confirmat pentru Insider că Rising S a vândut cinci buncăre pe 24 februarie, la preţuri cuprinse între 70.000 USD şi 240.000 USD. El a spus că Rising S Company vinde în mod normal între două şi şase buncăre pe lună, vânzările scăzând de obicei iarna.

„Rusia este o superputere, iar ameninţarea ca o superputere să intre în conflict cu noi reprezintă un subiect extrem delicat”, a declarat Lynch. „Astăzi, încă mai există oameni în viaţă care îşi amintesc de criza rachetelor din Cuba”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO